Tug Forum

Tug Forum => Forum Ideas, Issues & Announcements => : TugMaster October 24, 2008, 06:35:55

: Report Forum Error Messages Here
: TugMaster October 24, 2008, 06:35:55
If you have any kind of error message come up while using the forum in any way please copy and paste the message here with all details of what you were trying to do or post on the forum.

This way I can look deeper into any possible issue and make the continued running of the forum as smooth as poss

Thanks

TugMaster
: Re: Error Messages
: Footski October 24, 2008, 06:51:40
Now you tell us......Been getting a few lately......Must tremember to copy/paste them... >:D >:D
: Re: Error Messages
: ARH October 24, 2008, 09:24:08
Working O/K on my last post, :) :)
: Re: Error Messages
: tugs53 October 24, 2008, 10:59:31
I've been having recent problems posting, and this is what shows up:

DataBase Error: Lost connection to my SQL server during query
File:/home/contact/m/o/d/modeltugforum/html/Sources/Subs-Post.php  Line 1784

It happens on all three of my computers, at three different locations!!
Posting pictures can be a real pain at times, so what I've been doing lately is to post the text, and then modify the post with the photos right afterwords.
That's why you see so many edits on my posts. >:(

Cheers
: Re: Error Messages
: ARH October 24, 2008, 13:33:19
Yes tugs, that was the same message I was getting when I tried to post a picture.  ;) ;)
: Re: Error Messages
: TugMaster October 24, 2008, 13:46:16
Thats good then, we're narrowing this little bug down ...soon to be squashed out of our system !

TugMaster
: Re: Error Messages
: Footski October 24, 2008, 23:55:53
Just got this one after trying to add a post and a picture..

Database Error: Lost connection to MySQL server during query
File: /home/content/m/o/d/modeltugforum/html/Sources/Subs-Post.php
Line: 1784

After it told me I had already posted but there was no sign of it.....

Barry
: Re: Error Messages
: TugMaster October 25, 2008, 00:20:18
Footski, looks like the same one as above
: Re: Error Messages
: TugMaster October 25, 2008, 02:20:09
I've tweeked a few things down in the boiler room ...let me know if it persists ...and copy and paste the bug error here, thanks.

TugMaster
: Re: Error Messages
: manxman October 25, 2008, 09:27:37
Hi TugMaster,

Don't get any error messages, site just keeps locking up on me and have to revert to the old Ctrl-Alt-Delete to get out.
Have no trouble with any other sites.  It either locks up on loading or using 'Back' button.
: Re: Error Messages
: tugs53 October 25, 2008, 18:47:16
Sorry Skipper!! Still getting the same Error message as Footski!
Just at times though............not always ???
: Re: Error Messages
: TugMaster October 30, 2008, 14:36:36
Done some more tweeks to the site, let me know of any bugs and always try to copy and paste any error messages on to this thread.

Thanks

TugMaster
: Re: Error Messages
: Model Tug Man October 31, 2008, 07:17:36
Mine were due to attempting to post too many pictures together in groups that were over the size limit. My fault entirely.

Regards,

TM
: Re: Error Messages
: tango October 31, 2008, 07:47:22
keep getting this one up

Database Error: Lost connection to MySQL server during query
File: /home/content/m/o/d/modeltugforum/html/Sources/Subs-Post.php
Line: 1784

: Re: Error Messages
: tugs53 October 31, 2008, 08:09:24
Me Too :) :)
: Re: Error Messages
: Norry M October 31, 2008, 08:33:20
I am getting the same message too...Also having problems posting pictures...

I have to log on every time i come on the forum as it doesn,t want to store my details...

...Best Regards...Norry...
: Re: Error Messages
: Model Tug Man November 03, 2008, 06:23:07
Tug Master,

Just received this error while attempting to post:

Database Error: Lost connection to MySQL server during query
File: /home/content/m/o/d/modeltugforum/html/Sources/Subs-Post.php
Line: 1784

The size of the photos attached should have been well within the size limit.

Thanks,

TM
: Re: Error Messages
: Footski November 07, 2008, 00:29:48
Here we go again......

Database Error: Lost connection to MySQL server during query
File: /home/content/m/o/d/modeltugforum/html/Sources/Subs-Post.php
Line: 1784


Most frustrating..
: Re: Error Messages
: TugMaster November 07, 2008, 01:14:27
Sorry Barry, still working on it ...its the same bug that a few are getting ....got others working on it to now to try to resolve this.

Tugmaster
: Re: Error Messages
: Footski November 07, 2008, 03:47:12
It did work on the third attempt....

Try firing a few torpedoes into it or give it a kick....... ;D ;D ;D
: Re: Error Messages
: Model Tug Man November 07, 2008, 04:18:44
Angle on the bow:
Port 30

Distance to the track:
1200 yards

Make tubes 1, 2 and 3 ready.

Solution on the TDC, skipper.

Final bearing and fire.

Set.

Fire 1....

Down she goes.
: Re: Error Messages
: TugMaster November 07, 2008, 05:08:59
 ;D ;D ;D

if only it was that easy !
: Re: Error Messages
: thelongbuild November 07, 2008, 05:49:07
Yes I seem to be getting a regular one each night at about 12:01 am , still get it when the sound is turned off.. something on the lines

" If you don't turn of that Bleep Bleep Computer and come to bed I will Bleep Bleep that computer out of the bleep bleep window "   :-X :o
: Re: Error Messages
: Stavros November 09, 2008, 14:00:06
Database Error: Lost connection to MySQL server during query
File: /home/content/m/o/d/modeltugforum/html/Sources/Subs-Post.php
Line: 1784



Stavros
: Re: Error Messages
: tugs53 November 09, 2008, 14:16:10
Hi Stav:

Post your text first, and then add pictures after, using the 'modify' button.
Add one picture first, just to see if it's OK, then add more.

Untill the skipper get the 'glitch' fixed, this method seems to work for me!!

Mike
: Re: Error Messages
: thelongbuild November 09, 2008, 14:19:26
Hi Stav:

Post your text first, and then add pictures after, using the 'modify' button.
Add one picture first, just to see if it's OK, then add more.

Untill the skipper get the 'glitch' fixed, this method seems to work for me!!

Mike

This is the way I have had to post pictures the last few times.. Get Them Whips out..
: Re: Error Messages
: TugMaster November 09, 2008, 14:44:33
Sorry Stav (and other members) still trying to sort this but not managed to sort yet ....if anyone knows anyone that may be able to help please let them know. I'm open to (sensible) suggestions !

Tugmaster
: Re: Report Forum Error Messages Here
: tugs53 November 09, 2008, 14:54:50
TugMaster:
Just found this on the net:

http://bytes.com/forum/thread290003.html
: Re: Report Forum Error Messages Here
: TugMaster November 09, 2008, 15:25:02
Thanks Tugs, will read, hopefully hearing from the host tomorrow.

Just increased the size of the image folder by a huge amount to see if this helps. Here's the image folder data ....

Total Attachments: 4505
Total Avatars: 76
Total Size of Attachment Directory: 1052942.88 KB
Total Space Available in Attachment Directory: 947057.12 KB

TugMaster





: Re: Report Forum Error Messages Here
: Stavros November 10, 2008, 04:49:09
nope just tried posting some photos and had this

Database Error: Lost connection to MySQL server during query
File: /home/content/m/o/d/modeltugforum/html/Sources/Subs-Post.php
Line: 1784




Stavros
: Re: Report Forum Error Messages Here
: Proteus November 10, 2008, 08:40:36
try re naming the pictures , as at one time the site would not acept a picture name if it had been used befor.

 Proteus
: Re: Report Forum Error Messages Here
: TugMaster November 10, 2008, 15:18:05
Well, I think I may have zapped this bug ....the error message that ends in "line 1784".

Lets see how things go .... if it comes back let me know but for a moment keep it all crossed I think its dead !

Thanks for your patience.

TugMaster
: Re: Report Forum Error Messages Here
: Footski November 11, 2008, 00:14:01
Now there sounds a confident man........I don't think so!!!!!We will see oh bearded one.... :-X
: Re: Report Forum Error Messages Here
: TERRY November 12, 2008, 07:54:57
Cant post photos today.
database error lost connection to MYSQL server during query file:/home/content/m/o/d/modeltugforum/html/sources/subs-oost.php line 1784
Terry.
: Re: Report Forum Error Messages Here
: Footski November 13, 2008, 23:59:54
Oh dear what a shame......Just got the above error whilst posting with a picture. Had to post the text, modify and add the picture for it to work.....

Now what about those torpedoes amigo?????
: Re: Report Forum Error Messages Here
: Footski November 15, 2008, 01:04:14
Just got it again....

Database Error: Lost connection to MySQL server during query
File: /home/content/m/o/d/modeltugforum/html/Sources/Subs-Post.php
Line: 1784

It would appear that text and picyures cannot be posted at the same time...I posted the text...tried to modify bu adding more text and a picture and got the above error code. I then had to modify the text and post before adding the photo in another modify....

Barry
: Re: Report Forum Error Messages Here
: TugMaster November 15, 2008, 01:49:15
Sorry to here mate ...its the same one ...ends with "line 1784".....anyone else having this same problem ?

After the changes I made it did resolve its self for a while but looks like it may be popping up now and then as I see alot of posts with pics have been happening with out any probs, Intermittent perhaps.

Will go back again and try again.

Thanks for your patience.

TugMaster

: Re: Report Forum Error Messages Here
: ray28507 November 15, 2008, 09:16:21
hi all iget the samething as footski  cant post pics & text the same time!!

regards ray
: Re: Report Forum Error Messages Here
: Footski November 28, 2008, 01:12:23
Database Error: Lost connection to MySQL server during query
File: /home/content/m/o/d/modeltugforum/html/Sources/Subs-Post.php
Line: 1784Database Error: MySQL server has gone away
File: /home/content/m/o/d/modeltugforum/html/Sources/Load.php
Line: 2024
Warning: Unknown(): A session is active. You cannot change the session module's ini settings at this time. in Unknown on line 0

Well at least it appears to be a different problem......Bottom line is I cannot post photos.....

Barry
: Re: Report Forum Error Messages Here
: tugs53 November 28, 2008, 07:09:36
 Error: MySQL server has gone away :o :o

Oh dear...........before we just lost connection, but now it seems that it's left town all together! ??? ???

...WANTED....
One SQL Server, must be willing to work 24/7/365. forever, with no pay...some benefits (i.e. you will be subjected to 'odd' bits of humour), applicant must be dependable..(but not wear 'Depends'), and must have excellent references.
A good working knowlege of ESC's, BEC's, TSP's, LOL's, MMB, MMM, and Epox-e's is essential!!



: Re: Report Forum Error Messages Here
: Stavros November 29, 2008, 11:07:25
Database Error: Lost connection to MySQL server during query
File: /home/content/m/o/d/modeltugforum/html/Sources/Subs-Post.php
Line: 1784Database Error: MySQL server has gone away
File: /home/content/m/o/d/modeltugforum/html/Sources/Load.php
Line: 2024
Warning: Unknown(): A session is active. You cannot change the session module's ini settings at this time. in Unknown on line 0


: Re: Report Forum Error Messages Here
: ray28507 November 29, 2008, 11:36:54
im getting the same problem ive just posted 2 new topics  & after typeing & adding pics to them & then it failing a few times i managed to get them posted after a hour & 20mins  ::) :-\(at first i thought my computer had the problem!!  regards ray
: Re: Report Forum Error Messages Here
: thelongbuild November 29, 2008, 11:47:24
This is a pain , but until it is sorted out I have found For me the best way is to initaily just post the text content of your post (I always type it first in word or my email so I can cut and paste) and then to edit your post and add the pictures afterwoods.

Larry
: Re: Report Forum Error Messages Here
: TugMaster November 29, 2008, 16:57:36
I am sorry chaps, I'm just a one man band running the mechanics of this forum and currently doing my best to sort this, I'm working on it and so is the server host....I'm no expert and just doing the best I can to get us back on the straight and narrow.

Please bear with me.

Tugmaster
: Re: Report Forum Error Messages Here
: Footski December 01, 2008, 05:15:17
No problem our great leader......but...

just got this.....

Database Error: Lost connection to MySQL server during query
File: /home/content/m/o/d/modeltugforum/html/Sources/Subs-Post.php
Line: 1784

Barry
: Re: Report Forum Error Messages Here
: dms Toucan December 01, 2008, 07:15:14
Unable to load photos keep getting error messages
Martin
: Re: Report Forum Error Messages Here
: Model Tug Man December 03, 2008, 10:39:18
Lash him to the grating Bos'n.

Spare the cat and you'll take his place.

Argh, good crew is so hard to find these days. Where's my rum when I really need it?
: Re: Report Forum Error Messages Here
: thelongbuild December 03, 2008, 13:20:03
Lash him to the grating Bos'n.

Spare the cat and you'll take his place.

Argh, good crew is so hard to find these days. Where's my rum when I really need it?

same question asked by Captain Jack Sparrow
http://ca.youtube.com/watch?v=JImcvtJzIK8

 ;D
: Re: Report Forum Error Messages Here
: catengineman December 03, 2008, 16:18:41
No error there just a great vid

Thanks for that

R,
: Re: Report Forum Error Messages Here
: TERRY December 12, 2008, 04:38:01
Cant photos today. error 1784 again.
: Re: Report Forum Error Messages Here
: dms Toucan December 12, 2008, 05:20:11
Cant photos today. error 1784 again.
ME TOO OVER THE LAST 3 DAYS
Regards Martin
: Re: Report Forum Error Messages Here
: manxman December 12, 2008, 09:00:33
Just had that error my self, 1784, lost connection when queering the database !
: Re: Report Forum Error Messages Here
: TERRY December 13, 2008, 12:06:37
Still not able to post photos, error 1784.
Terry.
: Re: Report Forum Error Messages Here
: Footski December 14, 2008, 03:45:24
Same old problem........Tried several times this morning with no luck.. ??? ???

Database Error: Lost connection to MySQL server during query
File: /home/content/m/o/d/modeltugforum/html/Sources/Subs-Post.php
Line: 1784
: Re: Report Forum Error Messages Here
: tugnut December 14, 2008, 06:42:55
Same here cant send pictures
: Re: Report Forum Error Messages Here
: thelongbuild December 14, 2008, 11:53:02
Test 1 .. Tryed to load picture with a new post and got this message

Database Error: Lost connection to MySQL server during query
File: /home/content/m/o/d/modeltugforum/html/Sources/Subs-Post.php
Line: 1784

Much the same as every body else.

Test 2. As Previously mentioned by me , I posted the text first and then went stright back in and loaded the picture NO problem , so yes there is an issue with loading pictures but for the time being it can be got round.  best of luck..



: Re: Report Forum Error Messages Here
: TERRY December 14, 2008, 12:50:00
I just got two pics posted. Keep your fingers crossed.
Terry.
: Re: Report Forum Error Messages Here
: TugMaster December 14, 2008, 14:08:13
Hi Guys, thanks for being positive about this, have been working with the host over the weeknd to try and sort this, even looking at paying a professional to sort it ...if you can work around the problem for the time being it really helps. I know its been a while but I'm no expert, just trying to do the best I can.

Regards

Tugmaster
: Re: Report Forum Error Messages Here
: Footski December 15, 2008, 00:06:12
Got it again....
Database Error: Lost connection to MySQL server during query
File: /home/content/m/o/d/modeltugforum/html/Sources/Subs-Post.php
Line: 1784

The solution posted above by thelongbuild does work but only occasionally. I have tried several times this morning without success.
: Re: Report Forum Error Messages Here
: thelongbuild December 15, 2008, 05:18:38
Not sure if this will be of any help but other forums seem to have/had the same problem

See link.

http://www.vbulletin.com/forum/showthread.php?t=44313
: Re: Report Forum Error Messages Here
: TERRY December 17, 2008, 03:17:34
Posted 3 pics okay,  then could not post any more. error 1994 this time.
Terry.
: Re: Report Forum Error Messages Here
: ray28507 December 17, 2008, 14:01:22
trying to post photos  but come up with cannot find server ????
: Re: Report Forum Error Messages Here
: TugMaster December 17, 2008, 14:12:40
Sorry chaps, were honestly still working on it ...the host is now a member of the forum (servertest) replocating the problem to try to get to the bottom of it, approx 15+ emails have gone back and forth trying to sort it.

The best advice I can give at the moment is of course to try to upload any pics but perhaps look at having them hosted by someone like www.imagecave.com and then post the link.

Another tip is to right click and copy text before you post, then if anything goes wrong you can always right click and paste to bring your text back ...I always do this anyway when writing long emails.

I think in the end if we can't sort this we may have to move the whole forum to another host/server or a dedicated server.

Thanks for bearing with us, I know its a pain.

Cheers

Tugmaster
: Re: Report Forum Error Messages Here
: Umi_Ryuzuki December 19, 2008, 18:01:08
Database Error: Lost connection to MySQL server during query
File: /home/content/m/o/d/modeltugforum/html/Sources/Subs-Post.php
Line: 1784
: Re: Report Forum Error Messages Here
: mike_victoriabc December 20, 2008, 08:47:29
Tried to post 3 photos earlier, then individually, all crashed. Same error message.
All very small size.
: Re: Report Forum Error Messages Here
: Umi_Ryuzuki December 27, 2008, 13:25:40
Database Error: Lost connection to MySQL server during query
File: /home/content/m/o/d/modeltugforum/html/Sources/Subs-Post.php
Line: 1784
: Re: Report Forum Error Messages Here
: large mike December 27, 2008, 14:06:52
I have the same message:

Database Error: Lost connection to MySQL server during query
File: /home/content/m/o/d/modeltugforum/html/Sources/Subs-Post.php
Line: 1784

Large Mike
: Re: Report Forum Error Messages Here
: Puffin December 27, 2008, 23:54:28
HI TUGMASTER; If this goes through supprise . Have not been able to post any reply intwo days.
 PUFFIN
: Re: Report Forum Error Messages Here
: mike_victoriabc December 28, 2008, 08:43:35
Greetings -
Tried to post two photos - just grinds away almost looking everywhere for them until it gets frustrated and crashes! High speed connection, small file size but they don't post.
: Re: Report Forum Error Messages Here
: Puffin December 28, 2008, 12:39:34
HI TUGMASTER ;  Is it posible that different settings on are individual computers vary ,and thats why some can post and others cannot . Some times even trying to post script does not work as well .So could it be its the settings on my machine . 
  It is still a great site all the same .    PUFFIN
: Re: Report Forum Error Messages Here
: Mutley December 29, 2008, 00:35:10
I use photobuckett for my images and i am running windows vista, i have not had any posting issues, script of pictures.
: Re: Report Forum Error Messages Here
: tugs53 December 29, 2008, 01:10:47
Just joined photobucket, so trying a test photo 8)

Mutley: If you have the time, could you explain the benefits of using 'Image Hosting', such as Photobucket, to the membership here, and a quick way to use it to post photos, as it seems to work great, and without any 'glitches' whatsoever!!??
I'm totally new to it, and wouldn't be of much help I'm afraid :(

...Cheers...

(http://i413.photobucket.com/albums/pp220/tugs53/SeaspanMonarch004.jpg)
Seaspan Monarch
1/32 scale Scratch-build 2006
: Re: Report Forum Error Messages Here
: Umi_Ryuzuki December 29, 2008, 10:14:03
Photo hosting is a reasonable option, but I have had some of my photobucket images
stop linking after a period of time. It's like the link used up it's bandwith limit, and
Photobucket turned it off. It can be a hazard to a build thread.


Here is an example of what happens when a photo host decides the images have
out grown their usefulness, and no longer need to be linked.

http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=166844

Sort of ruins the build thread.
:(

.
.
.
.
I got my last image to attach by posting the text, and then modifying the post and adding the image.
.
.
.
: Re: Report Forum Error Messages Here
: thelongbuild December 29, 2008, 12:20:09
I agree with Umi here , using a third part to host pictures is an option but not one I would recomend, as should that person leave and shut down the 3rd party link it really does make a site/thread look silly. It is hoped that if someone left the site they would leave the pictures intact , however this is not usualy the case.
: Re: Report Forum Error Messages Here
: mike_victoriabc December 29, 2008, 18:24:48
It must be something linked to busy servers - I left my postings and came back later in the day - other than only single images being posted, they both went through without a hiccup. The first time there was a long delay generating the post before it crashed.
: Re: Report Forum Error Messages Here
: Footski January 02, 2009, 02:18:34
Just got this one after trying to post a picture....
This webpage is not available.

The webpage at http://modeltugforum.com/index.php?action=post2;start=135;msg=10346;sesc=ab2aca966dc3d54e2792e3536124aa34;board=28 might be temporarily down or it may have moved permanently to a new web address.


I checked the post after and found the picture had been posted but I could not open it......
: Re: Report Forum Error Messages Here
: ARH January 06, 2009, 07:20:19
Just got this one.

Database Error: Lost connection to MySQL server during query
File: /home/content/m/o/d/modeltugforum/html/Sources/Subs-Post.php
Line: 1784
: Re: Report Forum Error Messages Here
: TERRY January 08, 2009, 12:42:36
Error 1784
Terry.