Tug Forum

Tug Forum => Forum Ideas, Issues & Announcements => : des December 29, 2013, 13:49:50

: Hey - what happened?
: des December 29, 2013, 13:49:50
I was logged on this morning and responding to a post.  When I returned to the main Home page, the Welcome member, and the two links "Read new posts" and "Read new responses to my posts", all usually in the top left corner, had all disappeared.  I logged out and back in, and they are still missing.

Des
: Re: Hey - what happened?
: Sudbury II December 29, 2013, 16:58:45
I can't seem to upload pictures anymore....
: Re: Hey - what happened?
: Model Tug Man January 03, 2014, 12:57:31
Anyone able to view or upload pictures yet?
 ???
: Re: Hey - what happened?
: 2tugboats January 03, 2014, 21:29:47
I'll give it a try. . .

(http://www.twotugboats.com/images/f20b8fc492655285d907efc62be7474f.jpg)

Michael
: Re: Hey - what happened?
: boman January 05, 2014, 00:50:28
Anyone able to view or upload pictures yet?
 ???
No, to pictures. Even my Avatar is a Black box, with a x inside. As are all the pictures. For me.
: Re: Hey - what happened?
: FsASTSyd1 January 05, 2014, 02:06:59
Still having similar problems, no avatar or pics just asmall box with coloured shapes in it, video OK, and 2tugboats entry above is OK but not his avatar. Strange are the workings of Mr. Microsoft.
: Re: Hey - what happened?
: des January 05, 2014, 13:49:25
I just got a pm from a member in Hawaii - he can see the photos - or, at least, some of them.  How come he can see them, but most of us can't?

Des
: Re: Hey - what happened?
: Model Tug Man January 06, 2014, 04:20:21
Maybe we should be moving to Hawaii!!!!!!!!!!!!
: Re: Hey - what happened?
: tugs53 January 06, 2014, 14:46:09
I have asked our administer to look into the issues. Please accept my appolgies for the inconvenience.
: Re: Hey - what happened?
: Kev30 January 06, 2014, 15:32:50
I've been trying to post some photo's on here but keep getting error occurred??? Is anyone else having this trouble, as I'm using the same method as I've always used to send photo's in.

Regards
Kevin
: Re: Hey - what happened?
: Sloughmac January 06, 2014, 21:08:40
Same here guys - bummer.

Ulrich
: Re: Hey - what happened?
: 2tugboats January 06, 2014, 23:19:25
I looked around the Forum and although I am the least at computer knowledge, what I read
has mentioned several times that it is the person's computer at fault. Older computers having
the most responsibility. Please accept my post here as being a lame attempt to give ideas for
the cure. I am very interested to know what the administrator has to say so I know this one
next time one of us runs into having posting photos problem. Pictures are the bread and butter
of this Forum's ability to illustrate tugboat ideas and answers. . .priceless indeed.

Here is a picture to see if it posts alright, Michael in Anacortes, Washington

(http://www.twotugboats.com/images/345d9d61b240cb7b0f13606f0928cbf3.jpg)
: Re: Hey - what happened?
: des January 07, 2014, 00:30:49
There may be something in that - that the problem lies in the users' computers.  But I don't think that is the whole story.  I am using the same computer, with the same Internet security settings as I was before Christmas, but I cannot see the photos, yet I could do so earlier.  Admittedly, I am aware of at least one member in Hawaii who can see photos that I had uploaded, yet I can no longer see them.

But a number of links simply disappeared just after Christmas, while I was on line on the forum.  And the forum clock shifted by several hours.

I think that it is no coincidence that a large number of members started posting that they can't see photos, avatars, etc, and can't upload new photos.  This seems to have occurred at or near the time of the recent forum crash over the Christmas period.  We can't all have changed our computer's settings all at the same time to prevent us seeing these photos etc.  The only thing that could have caused such a widespread problem in a large number of user's computers would be an unintended effect from a Microsoft Windows update.  Has anyone tried to wind back their computer?

Des
: Re: Hey - what happened?
: Model Tug Man January 07, 2014, 04:31:38
I believe that the common denominator here is the system on which the Forum is hosted. A comparison of the settings before and after the crash would be the first place I would look.

 :)
: Re: Hey - what happened?
: tugs53 January 07, 2014, 20:04:17
I have logged on with three different computers and still can't see or post  pictures.
Also...my home computer is only six months old.
: Re: Hey - what happened?
: Footski January 08, 2014, 00:41:37
If you don't maintain an engine it will eventually give you trouble. That is exactly what is happening with this site. At this rate, the damage will be too severe to repair. We can only hope that someone pulls their finger out! angry angry
: Re: Hey - what happened?
: model tugman January 08, 2014, 01:49:09
Well I have posted loads of pictures over the last few years ,and now I can't even open any, so there must be something seriously wrong along the line somewhere, but who is going to sort it out, the site is in danger of not working anymore, which would be a crying shame, so please somebody sort it out. angry angry angry angry
: Re: Hey - what happened?
: Footski January 08, 2014, 04:57:02
At the moment there is only one person who can put these problems right..
: Re: Hey - what happened?
: mike_victoriabc January 08, 2014, 07:36:41
A wealth of information exists on this Forum including all the photos. I hope they can be restored - I used to often scroll through looking for specific photos.
Good luck with getting this back up to its happy original self.
: Re: Hey - what happened?
: TugMaster January 08, 2014, 10:36:17
Hi All,

Yes we are working on it, all the pics are safe, they are still on the servers, its just trying to get one bit to talk to the other bit ....hope that normal service will resume soon, we are working on it.

Update again shortly.
: Re: Hey - what happened?
: ray28507 January 08, 2014, 13:26:13
Hi All,

Yes we are working on it, all the pics are safe, they are still on the servers, its just trying to get one bit to talk to the other bit ....hope that normal service will resume soon, we are working on it.

Update again shortly.
thank you tugmaster  you have more patience than me  'i would not have a clue where to start!! :-[  regards ray
: Re: Hey - what happened?
: TugMaster January 08, 2014, 14:22:01
Thanks for your support Ray  :)

Just flat out with the day job but will try to get to the bottom of this.....workload has eased a bit so I can spend a bit of time trying to sort.  The forum is run on fun voluntary basis and actually costs me my own real cash to keep it going !

We have backups so we have lost nothing.

Cheers

TugMaster
: Re: Hey - what happened?
: des January 08, 2014, 14:32:28
Hi Tugmaster

I think we are all fully aware that running this site is voluntary, and we appreciate that.  I am sure that this crash issue is just as frustrating for you as it is for the rest of us - perhaps even more so.  We are all simply venting, and not intending to detract from the work that you and the other volunteers put into the site.

However, if I may make a suggestion, could you take a few minutes every now and then to post an update so that the rest of us can be re-assured that something is happening, even if no progress is being made.

Des.
: Re: Hey - what happened?
: TugMaster January 08, 2014, 14:58:13
Des, noted, so will update on the situation by this time tomorrow and again this time on Monday.

Going to the London boat show at the weekend.

TugMaster
: Re: Hey - what happened?
: mike_victoriabc January 08, 2014, 22:36:46
Hi Tugmaster - I'm sure none of us expect an individual to finance this site - how about giving us an idea of a typical "site supporter" amount that could assist.
We appreciate your enthusiasm to host this Forum. Please post some photos of the boatshow.
: Re: Hey - what happened?
: Model Tug Man January 09, 2014, 05:24:29
TugMaster,

We DO appreciate your hard work on our behalf. Please let us know how we can support the Forum financially so that it doesn't all fall on your shoulders.

Hope you enjoy the show and don't forget to save some rum for the rest of the Limeys, I mean British.
: Re: Hey - what happened?
: Capt.Towline January 09, 2014, 07:11:25
Keep up the good work Tugmaster and hope you get to the bottom of recent issues...would hate to see this ship sink!
I'm sure there are plenty who would take some of the financial load through small donations. :)

Enjoy the boat show and don't be tempted to throw all your cash into the boat hole!

Regards
CT
: Re: Hey - what happened?
: TugMaster January 09, 2014, 13:49:10
I am on the phone to the web hosts, GoDaddy in the USA, as I type !

Pleading with them to sort it out !!!  :'(
: Re: Hey - what happened?
: TugMaster January 09, 2014, 14:51:45
OK...after another long call to the hosts ...1h 15mins to be precise...they have once again opened this case and have promised they are re-looking at it....with a better understanding of what's wrong.  The person there whom I spoke to was pretty good and was speaking to the tech guys...and has said she will stick with it until this is resolved....instead of being passed on to another person.

Basically we have 2 issues .... I regularly back up the forum but the last time I backed up it got stuck in a loop and is still currently stuck in that loop.

Secondly, the connection to the pics on our forum is down and so we can neither retrieve pics or save new ones ...hence I expect you have been getting the message "Cannot access attachments upload path!"....the path, the connection, is the thing that's not working .

So, I have now left them busily working on this...so keep your fingers crossed.

Thanks for the kind support and talk of financial support ....yes its a drain on all my resources but hey, lets get the site sorted first and then perhaps we can talk about that stuff at a later date.

I'm off to the London Boat Show with the family for the weekend so may not be able to report any progress until this time on Monday....if I get definite news the pics are back I will definitely post the news !!

Have a good weekend

TugMaster

: Re: Hey - what happened?
: 2tugboats January 09, 2014, 17:43:27
Thank you Chris. . .I'm having a similar problem with my
provider. Your efforts for the Forum here will help me out
with my picture posting situation on Go Daddy.

Break a leg at the boat show Chris,
Michael
: Re: Hey - what happened?
: FsASTSyd1 January 09, 2014, 23:42:22
Hi all, my pics, avatar etc are back :) ;) :-*   Can I just say how much I, and I hope the rest of the members, appreciate all the efforts that have been put into rectifying the problem. Thanks again.
: Re: Hey - what happened?
: tugboyben January 09, 2014, 23:58:17
 ^-^ Well done Tugmaster
All picture's are back  :) :) :) :) :) :) :)

I will take a few picture's later of bit's i have been building post them on the forum

Jason
: Re: Hey - what happened?
: Capt.Towline January 10, 2014, 00:21:48
All good this end...thanks for your time and effort Tugmaster  :) ...steady as she goes!
Have a great weekend
CT
: Re: Hey - what happened?
: des January 10, 2014, 02:02:14
Well, I just logged on, and the first thing I saw was my avatar.  Then I saw that all of the pics are back again.  Thank you Tugmaster - very much appreciated.

Now I hope that this thread can just die a natural death.

Des
: Re: Hey - what happened?
: TugMaster January 10, 2014, 07:28:24
Yes, great the pics are back.....

but to update you all ...we still have a few issues related to this....which I have just emailed the Host about.

Thanks for all your support and kind words, it really keeps morale up   :)

Off to London shortly for the boat show ...will post some pics next week.

In all of this I've noticed we have over 66,000 pictures/avatars on our database  :-\ this gives you an idea what I/we host !!....I would love to produce some sort of gallery/database that was viewable to members....something to work on !

Lets hope we get those last few niggles sorted and then I'll try to do sort tidying up on the from page....perhaps with some new ideas !

Have a good weekend

TugMaster
: Re: Hey - what happened?
: boman January 11, 2014, 01:10:30
Yes, great the pics are back.....

but to update you all ...we still have a few issues related to this....which I have just emailed the Host about.

Thanks for all your support and kind words, it really keeps morale up   :)

Off to London shortly for the boat show ...will post some pics next week.

In all of this I've noticed we have over 66,000 pictures/avatars on our database  :-\ this gives you an idea what I/we host !!....I would love to produce some sort of gallery/database that was viewable to members....something to work on !

Lets hope we get those last few niggles sorted and then I'll try to do sort tidying up on the from page....perhaps with some new ideas !

Have a good weekend

TugMaster

Thank you very, very much for your efforts.
: Re: Hey - what happened?
: tugs53 January 12, 2014, 11:11:49
Does anyone else have a Security Issue message on the homepage?
: Re: Hey - what happened?
: Sudbury II January 12, 2014, 11:56:47
Not on mine.
: Re: Hey - what happened?
: TugMaster January 12, 2014, 13:08:35
Mike, it's just a message for admin and moderators, one of the issues I'm trying sort.

Just got back from the London Boat show but did leave messages with the host about it but see nothing has been done, will chase tomorrow.

Hope to get a few pics up of the show too.

Cheers

Tugmaster
: Re: Hey - what happened?
: Footski January 13, 2014, 00:49:18
Does anyone else have a Security Issue message on the homepage?

Chris is right. I have that message too.
: Re: Hey - what happened?
: 2tugboats January 13, 2014, 14:51:27
Well Mike, I just got this message when I clicked on "Tug Forum",

MAJOR SECURITY RISK:
You have not removed repair_settings.php!


I have not been having trouble during all this so I was surprised to
see that I have a problem to report.

Michael
: Re: Hey - what happened?
: tugs53 January 14, 2014, 10:55:53
I'm all in favor of a photo gallery...

How about the rest of you?
Presently our photos are scattered all over the boards...and very time consuming to find.
: Re: Hey - what happened?
: model tugman January 14, 2014, 11:06:44
Yes Mike I think a gallery would be lovely   ;) ;)
: Re: Hey - what happened?
: TugMaster January 14, 2014, 11:16:04
Still looking into this error message the moderators are getting, further update soon.
: Re: Hey - what happened?
: tugs53 January 14, 2014, 11:44:50
Thanks boss ;)
: Re: Hey - what happened?
: TugMaster January 14, 2014, 12:04:24
Error message for moderators now fixed.

Backup bug also now fixed
: Re: Hey - what happened?
: tugs53 January 14, 2014, 12:08:48
Well done.
Those darn bugs >:D